KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Klasa 1 C

Matematyczno-chemiczno-językowa

klasa 30-osobowa

 

Rozszerzony program z:

  • matematyki,
  • języka angielskiego,
  • chemii.

Języki obce:

  • Kontynuacja nauki – język angielski,

  • Od podstaw – do wyboru język niemiecki lub hiszpański.

 

Klasa daje możliwość przygotowania do studiów politechnicznych na wszystkich kierunkach, na których brane są pod uwagę przedmioty rozszerzone, także studiów w języku angielskim oraz uniwersyteckich na kierunkach: matematyka, chemia, biotechnologia, informatyka, inżynieria środowiska.

Klasa przeznaczona dla uczniów, którzy myślą o kierunkach technicznych, ale fizyka nie jest ich mocną stroną.

Jest to klasa przeznaczona dla uczniów o sprecyzowanych zainteresowaniach przedmiotami ścisłymi. Ci, którzy ją wybiorą muszą liczyć się z wysokimi wymaganiami, jakie postawi przed nimi starannie dostosowany do charakteru klasy program matematyki, chemii i języka angielskiego. Wysiłek jednak się opłaci! Dla pilnych i wytrwałych znajdą się miejsca na ciekawych kierunkach politechniki i uniwersytetu.

 

W procesie rekrutacji będą brane pod uwagę przedmioty:
  • język polski,
  • język angielski,
  • matematyka,
  • chemia.