KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Zespół taneczny

Opiekun

mgr Sylwia Wieczorek

 

„Taniec jest zbyt wspaniały by pozostawić go wyłącznie tancerzom” - Philis Greek Morgan

Zespół taneczny działa w szkole już od kilkunastu lat.

Na zajęciach uczniowie poznają tańce nowoczesne, narodowe a także regionalne. Swoimi występami uświetniają uroczystości szkolne i środowiskowe.

Zajęcia pozwalają uczniom rozwijać zainteresowania, pożytecznie spędzać czas wolny, a jednocześnie dbać o zdrowie i rozwój fizyczny.

Praca w zespole tanecznym uczy dyscypliny, odpowiedzialności i współdziałania. Pomaga kształtować pozytywne cechy charakteru i pożądane społecznie postawy. Sprzyja nawiązywaniu i zacieśnianiu więzi koleżeńskich. Opiekun zespołu opracowuje choreografie układu, przygotowuje rekwizyty na występ oraz zakupuje przez szkołę stroje. Dzięki temu możemy poszczycić się ich bogatym zbiorem.

Zajęcia odbywają się w godzinach popołudniowych, przeważnie 2 x w tygodniu.

W ramach zajęć tanecznych dla uczennic (i uczniów) naszego liceum proponowane są działania z zakresu:

  • hip – hop
  • aerobic
  • dance holl
  • funky
  • street dance
  • looking
  • ćwiczenia akrobatyczne
  • taniec współczesny i wiele wiele innych form tanecznych
  • budowanie układów choreograficznych
    • ćwiczenia sprawnościowe, siłowe ( wzmacniające ) i kształtujące sylwetkę
    • zadania improwizacyjne